Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brat Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu May 28, 2009 8:44 am Temat postu: Jak stworzyć pakiet w IPAT |
|
|
Witam.
Chciałem doinstalować przeglądarkę pdf do stacji. Pomyślałem, że stworzę pakiet aktualizacyjny w ipat (coś na wzór skanera) i doinstaluje. Ustawiłem jeden z komputerów jako źródłowy, zainstalowałem pdf-a i za pomocą kreatora wykonałem pakiet. Niestety dopiero później doczytałem, że powinienem wpierw zainstalować pakiet skanera. W konsekwencji mojego działania, chcąc zainstalować czy to skaner czy nowy pakiet nie mogę tego zrobić, ponieważ zarówno pakiety jaki i obraz komputera jest nieaktywny (nie mogę ich zaznaczyć). Usunąłem nowy pakiet, niestety nic to nie dało. Stworzyłem pakiet z komputera na którym był zainstalowany skaner - również nie dało to efektu. W tej chwili nie chodzi mi tyle o sam pakiet aktualizacyjny (najwyżej zrobię to na piechotę) co o obraz komputera. W razie awarii stacji, nie będę mógł jej przeinstalować. Jak to naprawić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brat Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri May 29, 2009 11:15 am Temat postu: |
|
|
Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Sat May 30, 2009 10:07 am Temat postu: |
|
|
Co najmniej sÄ… dwa sposoby:
1. Spróbuj jedną stację zainstallować z obrazu
2. Zrób nowy obraz (nie pakiet) stacji na bazie któregoś kompa który ma zainstalowany już skaner
A tak wogóle to sprawdź czy w konsoli iPAT jest widoczne jaki zainstalowany jest na danej stacji obraz. JeÅ›li nie jest przypisany żaden to znaczy że nie ma spójnoÅ›ci miÄ™dzy dyskiem a obrazem (np. ktoÅ› wyÅ‚aczyÅ‚ kiedyÅ› na chwilÄ™ ochronÄ™ dysku i koniec - trzeba reinstalkÄ™ z obrazu zrobić) _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
|