Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu May 21, 2009 4:56 pm Temat postu: uczniowie instalujÄ… programy z poziomu ucznia... |
|
|
Jak to możliwe by uczniowie instalowali programy z poziomu ucznia, przecież jeszcze kilka miesięcy temu nie było to możliwe. Kilka razy przywracałem z obrazów każdy z komputerów, włączałem lub wyłączałem ochronę dysku. Ochrona jak widzę w ipat jest włączona a tutaj uczeń pokazuje mi że bez problemu instaluje sobie gierki z poziomu ucznia. Może to ktoś wyjaśnić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Thu May 21, 2009 11:58 pm Temat postu: odp |
|
|
Nie ma możliwości po restarcie korzystać z zainstalowanego programu przy włączonej ochronie dysku. Chyba, że instalowali na dyskach sieciowych. Co to za gierka?. Prosze o szczegóły |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri May 22, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
na grach siÄ™ nie znam bo nie gram ale z tego co widze to:
mega bomberma
soldat15
jakieÅ› samochodziki
Więc jak zabezpieczyć dysk sieciowy aby takich rzeczy nie robiono bo zbaraniałem jak zobaczyłem te gierki i skróty na pulpicie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Fri May 22, 2009 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli program nie wymaga ingerencji w rejestr, a user potrafi zainstalować go w swoim katalogu domowym, to nic nie poradzisz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat May 23, 2009 5:05 pm Temat postu: |
|
|
czy jednak reinstalacja jednostki z obrazu usunie programy z danego kompa? Wedlug mnie tak... ale pewny nie jestem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Sat May 23, 2009 5:10 pm Temat postu: |
|
|
Wg mnie to starczy wywalić pliki ucznia, które są na serwerze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun May 24, 2009 1:01 pm Temat postu: |
|
|
w którym miejscu te pliki się znajdują na serwerze? Które z tych z tych dysków to sieciowe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Sun May 24, 2009 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Dysk sieciowy to na serwerze udostępniony katalog. Zobacz O:\profiles i O:\redirected. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Sun May 24, 2009 1:56 pm Temat postu: |
|
|
Wspomnianego np soldata nie trzeba w ogóle instalować, uruchamia go się bezpośrednio ze ściągniętej binarki. Niestety w takim przypadku, wszystkie zabezpieczenia windowsa nakrywają się nogami. (a może to lepiej, bo by putty nie działało )
Jedyne co możesz zrobić to usunąć pliki i lepiej pilnować co uczniowie robią na komputerach  _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
 |
|