Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Januszczyk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Oct 21, 2009 12:05 am Temat postu: IPAT - dodanie komputera do domeny |
|
|
Witam wszystkich
Mam problem z dodaniem komputera do domeny (sbs 2008). Po wyłączeniu ochrony dyski na stacji i aktywowaniu Opiekuna, straciłem integralność (kolumna w IPAT "Informacje o instalacji" pusta). Wykonałem ponowną konfigurację wg http://pomoc.koncept.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=39 Do tej pory ok. Po dołączeniu (w IPAT) komputera do domeny. Komputer nie został dodany w AD ani w kontenerze Computers, ani KomputeryVista. Zrobiłem więc to ręcznie (PK->Nowy->Komputer itd.). Po powrocie do IPAT w Klientach Zarządzanych widnieje alert (dzwonek) o treści "Przyłącz/odłącz do/od domeny. Błąd kodu raportu (0x9000052E). Nie mam pomysłu co z tym zrobić. Czy ktoś z Was doświadczył takiej sytuacji? _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wed Oct 21, 2009 12:06 am Temat postu: |
|
|
Nie sprawdziłem kwestii która teraz przyszła mi do głowy. W tzw międzyczasie zmieniłem hasło administratora domeny. Może to właśnie to robi całe zamieszanie. Sprawdzę i napiszę. _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wed Oct 21, 2009 6:20 pm Temat postu: |
|
|
A jednak. Niefortunna zmiana hasła administratora domeny spowodowała ten problem. Powrót do standardowego hasła sprawiło, że problem przestał istnieć. _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Oct 22, 2009 12:06 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Piotrze
Nie wiedziałem o tym, że w pliku konfiguracyjnym instalacji zdalnej też należy zmienić hasło. Stąd moje problemy. Gdzie go szukać tego pliku? Czy na R:\remoteinstall, a który to plik? _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|