Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

W otoczeniu sieciowym nie widzÄ™ kontrolera domeny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MHD
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu May 07, 2009 9:37 am    Temat postu: W otoczeniu sieciowym nie widzÄ™ kontrolera domeny Odpowiedz z cytatem

Witajcie Smile

Tak jak wyżej napisałem nie widzę serwera w otoczeniu sieciowym przeglądając je na samym serwerze, (stacji klienckich jeszcze nie miałem czasu podłączyć i tylko serwer jest w domenie).

Gdy w oknie adresu wpiszę adres wew karty sieciowej \\xxx.xxx.xxx.xxx\ lub nazwę serwera \\zzzzzzzzzzzzzz\ bez problemu wchodzę na serwer i widzę udostępnione udziały.

Dodam że serwer nie był ustawiany jako niewidoczny komp w sieci poprzez net config server /HIDDEN:YES , jest jako nie ukryty a mimo to go nie widzę.

Serwer to SBS2003 Enterprise z zainstalowaną ISĄ2004 , początkowo myślałem że to ISA ale po jej rozłączeniu od kontrolera nic się nie zmienia Crying or Very sad
Mirek
Administrator

PostWysłany: Tue May 12, 2009 11:39 pm    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

To nie jest problem ISA Server. Raczej szukaj w zasadach grup komputera, zwłaszcza, że do udziałów się dostajesz. Czy na pulpicie jest Moje miejsca sieciowe- potem cała sieć - Microsoft Windows Network-sbsmen-sbs2008 ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: