Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KrzysztofK Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 05, 2009 10:36 am Temat postu: Problem z ISA, odciÄ™ty internet na koÅ„cówkach |
|
|
Witam. Od kilku dni borykam się z problemem odciętego internetu na trzech stacjach uczniowskich. Podejrzewam, że problem jest błachy ale nijak nie mogę sobie poradzić. Na pasku zadań przy ikonce klienta ISA jest czerwony znaczek i informacja, że ISA serwer jest niedostępny. Co sprawdzić, gdzie szukać rozwiązania. Pozostałe komputery działają prawidłowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
superhiper Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 05, 2009 11:30 am Temat postu: |
|
|
Ja w takiej sytuacji zaczynam od sprawdzenia, czy przypadkiem pani sprzątająca nie poruszyła kabla sieciowego...
A może instalowałeś jakiegoś antywira na tych stacjach? Miałem taki przypadek, że po instalce ArcaVira, działała tylko sieć lokalna a po włączeniu monitorowania HTTP, zero internetu... swoją drogą dlaczego???
Jeżeli problem dotyczy tylko 3 stacji, a nie całej sieci, to jest to jakaś przesłanka... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Mar 05, 2009 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Kabelki są w porządku. Komputery logują się do domeny bez problemów. Ostatnio nic nie instalowałem nowego. Tylko ta isa się buntuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Mar 12, 2009 10:34 am Temat postu: |
|
|
Ponawiam zapytanie. Gdzie modyfikować ustawienia ISA? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Mar 12, 2009 11:33 am Temat postu: |
|
|
ISA Server Management - w menu jest taka pozycja. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Fri Mar 13, 2009 12:16 pm Temat postu: |
|
|
To wiem. Szukałem, przeglądałem i nie wiem jak ruszyć.
Dzisiaj zrobiłem obraz sprawnego komputera przez IPAT i chciałem przeinstalować uszkodzony. I tu niespodzianka. Ze strony serwera IPAT nie obsługuje tego uszkodzonego. Tzn w opisie widnieje napis BIOS i pomimo włączenia i logowania na konto nic się nie zmienia. Więc przeinstalowanie niemożliwe. Gdzie teraz szukać usterki. Może to IPAT coś namieszał. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Mon Apr 20, 2009 10:35 am Temat postu: |
|
|
No i teraz IPAT się nawet wysypał. Padł jeden komputer uczniowski i nic nie można z nim zrobić. Ipat nie działa, komp nawet z płyty się nie chce bootować. Ręce opadają. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|