Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bartheezzzz Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Mar 30, 2009 2:23 pm Temat postu: Po zainstalowaniu serwera z pÅ‚yt "edycja JesieÅ„ 07/wi |
|
|
Witam
Po dłuuugim męczeniu się z zainstalowaniem serwera udało mi się to zrobić (miałem problem fizycznie z komputerem, pomogło podmienienie stacji z serwerem+dodanie karty sieciowej z serwera).
Mam jednak problem ponieważ nigdy nie konfigurowałem serwera a boję się "testować" np. zdalnej instalacji z serwera bo narazie "odpukać" działają.
Moja prośba do Was - proszę o podanie krok po kroku (z opisem co jest, gdzie i jak skonfigurować) KROK PO KROKU
Napewno macie takie gotowe utworzone przez siebie schematy co i jak po kolei zrobić - byłbym bardzo wdzięczny za pomos.
Nie moge (nie umię) skonfogurować połąćzeń sieciowych itd.
POMOCY i tak jestem zadowolony, że udało mi się serwer postawić - tylko co tam trzeba jeszcze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
dakko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu May 14, 2009 11:33 am Temat postu: |
|
|
Mam następujący problem.
Po przeinstalowaniu serwera (edycja lato 2007 z kolekcji dostarczonej ze sprzętem) SBS2003 próbowałem postawić stacje robocze. Przez sieć oczywiście. Proces instalacji przebiegał prawidłowo do momentu dodawania komputera do domeny. Wyświetlany był komunikat "nie znaleziono domeny", czy jakoś tak. Co mogło być przyczyną?
Mój poprzednik pozostawił serwer mocno "sfatygowany", w czasie startu wyświetlał kilka komunikatów o błędach, dlatego zdecydowałem się na te kroki. Niestety napotkany problem zmusił mnie do skorzystania z obrazu dysku i dalej pozostałem z tym kulejącym serwerem.
W czasie wakacji chcę tę sprawę uporządkować, dlatego zwracam się o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|