Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jeff77 Gość
|
Wysłany: Wed Sep 23, 2009 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Chyba nie ma pingu na modem (jeszcze jutro sprawdzę dla pewności, robiłem różne kombinacje i to akurat mogłem pominąć). Jednak co do problemu sprzętowego - wydaje mi się, to trochę dziwne, bo na dwóch różnych laptopach internet chodzi prawidłowo (i na tym samym kablu). Reinstalację serwera traktuję jako ostateczne wyjście - ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy to by coś mogło zmienić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Sep 23, 2009 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Czy reinstalacja serwera załatwi ci problem sprzętowy?
Problemem sprzętowym jes w twoim wypadku kabel łączący sbs z modemem lub karta sieciowa w modemie. Na to wygląda. Pomijam na razie kwestię całkowicie skopanego systemu, nie daltego, że to niemozliwe, ale dlatego, że nie pisałes o jakichś szczególnych objawach.
Najlepsza obecnie możliwość odpalić Linuksa Live jakiegos z płyty i sprawdzić. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
jeff77 Gość
|
Wysłany: Thu Sep 24, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc (i cierpliwość). Padła karta sieciowa (choć puszczała pingi do laptopa) jednak nie chciała współpracować z modemem. Nie zastanawiając się dłużej podłączyłem jakąś starą i internet działa bez problemu.
Wiem, wiem od sprawdzenia sprzętu powinienem zacząć, ale zmyliła mnie komunikacja z laptopem (może na skrosowanym działa, a na prostym nie...)
W każdym razie dzięki i pozdrowienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |