Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Januszczyk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 08, 2009 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Podczas konfiguracji połączenia internetowego podałem standardowe dwa adesy dns-owe (192.204 159.1 i 194.204.152.34). Adres 1 dns karty wan to ip karty lan, a drugi dns to 192.204.159.1. Jeśli to o to chodzi, to nadal w działaniu internetu nic się nie zmieniło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Oct 08, 2009 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Faktycznie błąd, ale tylko w poście. W konfiguracji jest prawidłowo a mimo to problem istnieje nadal! Ręce opadają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wed Oct 14, 2009 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Ip config na moim serwerze jest następujący:
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Oct 15, 2009 1:00 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję za informację. W piątek sprawdzę możliwości z podanego linku. Wydaje mi się jednak, że wszystko zmierza w kierunku ponownego postawienia serwera tym razem nie z obrazów tylko z płyt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Mon Oct 19, 2009 12:57 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję obydwu Panom za chęć pomocy. Problem rozwiązałem w ten sposób, że przeprowadziłem ponowną konfigurację połączenia internetowego
zmieniając adresy dns na te oferowane przez netię (213.241.79.38; 213.241.79.37). Nie wiem czy to akurat pomogło, ale "Internet powstał"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Mon Oct 19, 2009 1:48 am Temat postu: |
|
|
Boże ty mój i jak tu człowieka ma szlag nie trafić.
Przykre, ale w tym wątku wyraźnie widać to, co i w pozostałych jest częste. Zero pożytecznych informacji od pytającego. Skąd myśmy mieli wiedzieć, ze masz internet od Netii? _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Tue Oct 20, 2009 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Nie mam internetu z Netii. Mam miejską szerokopasmówkę. Dziwię się P. Maćku, że nazbyt mocno i często ekscytujesz się (czemu dajesz wyraz w swoich postach) sprawami właściwie drugorzędnymi. Bo czym jest np niedziałający serwer, internet w porównaniu z niskim poziomem stresu na co dzień. Życzę spokoju. Pozdrawiam _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Tue Oct 20, 2009 4:13 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | często ekscytujesz się ... sprawami właściwie drugorzędnymi. |
Aha, zatem przestanę się ekscytować i następny taki post, w którym ktoś prosi o pomoc zignoruję (mi wszystko działa).
W końcu to nie ja prosiłem o pomoc. Prosiłeś o pomoc, a nie podałeś najbardziej istotnych danych. Napisałeś o DNSach z tepsy, więc można było przypuszczać, ze masz neo lub dsl. Potem pojawiły się DNSy Netii - sprawą oczywistą jest, ze operatorzy zwykle ograniczają odpowiedzi dns do swojej sieci. Stąd przypuszczenie, ze masz adsl z Netii. Teraz piszesz, że to miejskie łącze. Oczywiście w swoim profilu nawet nie podajesz miasta, więc choćby ktoś mógł pomóc w razie czego, to sorrry - miast jest wiele. A dnsy Netii przestaną działać prędzej czy później na tym łączu, bo taka jest polityka operatorów - usługi tylko dla własnych klientów. I znowu będziesz pytał, ale ja już się tym nie będę ekscytował. Dla mnie EOT. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Tue Oct 20, 2009 11:06 pm Temat postu: |
|
|
OK. W takim razie dziękuję za dotychczasową pomoc. _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|