Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu May 13, 2010 9:26 am Temat postu: Brak dostÄ™pu z poziomu C |
|
|
Witam,
od kilku dni na jednej ze stacji roboczej po zalogowaniu się na poziomie C nie mam mozliwości dostępu do dokumentów, brak pulpitu ogólnie jest niepoprawnie załadowany profil. Komunikat - skontaktuj się z administratorem. Pozostałe poziomy ładują się poprawnie. Proszę o pomoc, nie mam doświadczenia w administraowaniu SBS-a. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Thu May 13, 2010 9:39 pm Temat postu: odp |
|
|
Czy tak się dzieje po zalogowaniu również na innym użytkowniku z tego poziomu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon May 17, 2010 11:10 am Temat postu: |
|
|
Po zalogowaniu się na innym komputerze na to konto efekt jest ten sam, czarny pulpit z koszem i brak dostępu do dokumentów. Tylko na tym jednym koncie stacja009c i poziomie c jest ten problem na pozostałych nic takiego się nie dzieje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue May 18, 2010 11:17 am Temat postu: |
|
|
Czy usunięcie katalogu ucznia z serwera z dysku O:\redirect i profiles przywróci prawidłowe działanie poziomu c, bo w tej chwili nie mam dostępu do dokumentów i mam czarny ekran, brak uprawnień. Pozostałe poziomy na tym koncie ładują się prawidłowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Tue May 18, 2010 11:30 am Temat postu: |
|
|
margra napisał: | PozostaÅ‚e poziomy na tym koncie Å‚adujÄ… siÄ™ prawidÅ‚owo. |
Chyba nie bardzo rozumiesz mechanizm. Konto student001a, student001b, student001c i student001d to są 4 różne konta. A nie jedno konto w kilku wersjach. Jeśli usuniesz wszystkie pliki i katalogi student001c, to może to przywrócić działanie tego konta, ale nie ma nic do działania konta np. student001b ani np. student002c. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed May 19, 2010 11:07 am Temat postu: |
|
|
Tak jak wcześniej pisałem nie mam doswiadczenia z SBS-em i tylko pomoc, której szukam na tym forum pozwala mi jakoś nad tym zapanować.
Rozumiem że mam z dysku O:/redirect/student009c pousuwać wszystkie katalogi jakie tam się znajdują tak jak i z O:/profiles/student009cV2/ i również pousuwać wszystkie katalogi ?
Przepraszam za te pytania ale czy usunięcie katalogów zmieni ustawienia ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue May 25, 2010 9:20 am Temat postu: |
|
|
Wszystkie pliki z konta 009c wykasowałem z O:/redirect i profiles ale nic to nie zmieniło. Co można jeszcze zrobić ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed May 26, 2010 11:36 am Temat postu: |
|
|
Maciek napisał: | UsuÅ„ z serwera odpowiedni katalog ucznia z O:\redirected i profiles. |
odpowiedni czyli ?. Czy jest jakiś katalog, który jest odpowiedzialny za ten problem. ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Wed May 26, 2010 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Według tego, co pamiętam to np. katalog O:\profiles\student001d należy usunąć. Wtedy konto tworzone jest na wartościach domyślnych od nowa. Ale uwaga! Na komputerze klienckim, z którego zrobimy pierwsze logowanie też nie powinno być lokalnie zapisanego tego profilu, bo podczas logowania może dojść do skopiowania wadliwych plików. Nie jestem tego pewny, ale tak bym zrobił. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 30, 2010 11:32 am Temat postu: |
|
|
Przepraszam, że nie odpowiedziałem. Jak usunąć profil lokalny na komputerze klienckim ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Tue Nov 30, 2010 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Należy się zalogować na stacji klienckiej jako administrator i wtedy warto usunąć wszystkie profile domenowe studentów z C:\Documents and Settings. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
margra Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Dec 01, 2010 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź, jutro sprawdzę. |