Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mgarbulski Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 10:42 pm Temat postu: Mieszanie wariantów |
|
|
Witam,
Przy tworzeniu testu można zaznaczyć, aby (1) mieszał pytania oraz (2) warianty w ramach każdego z pytań. Opcja (1) działa OK, opcja (2) działa pod warunkiem, że przy każdym z pytań (z osobna) wyrażę na to zgodę. Jest to dość upierdliwe, tym bardziej, że ja nie tworzę pytań w Moodlach, ale generuje kod xml poza Moodlami przy użyciu niezależnych narzędzi, które później używam także do generowania sprawdzianów dla uczniów.
Czy ktoś wie, czy jest może jakiś ekstra moduł do Moodli, który uaktywnia automatyczną opcję mieszania wariantów w ramach każdego z pytań, bez konieczności zaznaczania tego przy każdym pytaniu? Takie coś ma nawet Hot Potatoes i osobiście dziwię się, że twórcy Moodli to pominęli. No chyba, że dla nich oczywiste jest, że ktoś pytania tworzy w Moodlach i wtedy nie problem zaznaczyć tę opcję. Ale w takim wypadku po co umożliwili import pytań z innych formatów?
Czekam na odpowiedź.
A propos. Mirku, wspominałeś, że dobrze byłoby, gdyby na KOPI zrobić dla chętnych warsztaty z Moodli. Służę. Mogę pokazać instalację na serwerze, omówić podstawy administracji i tworzenia testów. O ile wciąż jest taka potrzeba. _________________ Pozdrawiam,
Marcin Garbulski.
----
Zespół Szkół nr 24 im. Mariana Rejewskiego w Bydgoszczy
http://www.zs24.bydgoszcz.pl
Liceum Ogólnokształcące nr 12 w Bydgoszczy |
|
Powrót do góry |
|
 |
matade Użytkownik Forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Alibaba Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 25, 2010 8:04 am Temat postu: |
|
|
Są to nowe technologie popularne i wskazane jest poznanie tej metody oceny wiadomości uczniów.
Popieram pomysł zaprezentowania na spotkaniu w Kęsowie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Thu Mar 25, 2010 10:54 pm Temat postu: odp |
|
|
Jak najbardziej Marcinie widzę taką potrzebę i bardzo będę wdzięczny jeśli się tego podejmiesz. Właśnie rozmawiałem z Maćkiem, który przygotowałby Ci odpowiedni serwer do pracy. Szczegóły na naszej skrzynce.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Apr 15, 2010 11:53 pm Temat postu: Re: odp |
|
|
Mirek napisał: | Jak najbardziej Marcinie widzę taką potrzebę i bardzo będę wdzięczny jeśli się tego podejmiesz. Właśnie rozmawiałem z Maćkiem, który przygotowałby Ci odpowiedni serwer do pracy. Szczegóły na naszej skrzynce.
Pozdrawiam |
Rzutnik z kompem i dostępem do neta. Wolałbym to prowadzić w małej grupie dla tych, którzy są zainteresowani, a nie dla wszystkich i bardziej w formie warsztatów, niż wykładu. Bo wykłady nic nie dają. I dobrze byłoby, gdyby każdy na warsztatach miał dostęp do komputera, żeby od razu ćwiczyć to, co będę omawiać. _________________ Pozdrawiam,
Marcin Garbulski.
----
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Apr 15, 2010 11:54 pm Temat postu: Re: odp |
|
|
Aha, nie dostałem od Ciebie maila - wysłałeś go do Macieja Kosmali, a nie do mnie, o czym Maciej mi wczoraj powiedział.  _________________ Pozdrawiam,
Marcin Garbulski.
----
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Fri Apr 16, 2010 12:45 pm Temat postu: odp |
|
|
Najważniejsze, że jeszcze wszystko da się zorganizować. Będzie tak, jak chcesz. Dzięki za tę informacje.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|