Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 17, 2009 7:57 pm Temat postu: MIJA PARĘ MIESIĘCY A W TYM TEMACIE NIKT NIE POMÓGÅ |
|
|
Chodzi o to że opisywałem ten problem dotyczący ładowania się profilu. Raz sięzaladuje raz nie. Obraz bazowy od instalatorow działa dobrze na innych kompach. Tu działa na początku po przeinstalowaniu a potem wyskakuje czarny ekran z migającym w gorze znakiem zachęty i tyle.!!!
W IPAT pisze BIOS i nie reaguje na polecenia. Dysk sprawdzony paroma narzędziami z HirenCD, w tym orginalnym WD do tego dysku, sformatowany niskopoziomowo (zapis zerami ). Nie znalazł błedów po instalce obrazu i pakietów nadal to samo. Ręce opadają i nie da się pracować jak codziennie trzeba przywracać.
POMOCY!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Tue Nov 17, 2009 9:09 pm Temat postu: |
|
|
zgłoś do reklamacji - niech pomartwi się dostawca |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Wed Nov 18, 2009 12:26 am Temat postu: odp |
|
|
Może na początek sprawdź jaki masz zapis IP tego kompa w IPAT a jaki w rzeczywistości dostaje ta stacja - to może dać odpowiedź na zły wpis i działanie w IPAT
Druga sprawa związana z profilem może dotyczyć kilku błędów i tak właściwie należy je kolejno eliminować.
Rozwiązania i możliwości działań:
1. Sprawdzamy, czy mobilny profil działa logując się na innych stacjach.
2. Tworzymy nowy udział na dysku sieciowym i przypisujemy go stacji. Sprawdzamy działanie.
3. Usuwamy wszystkie profile sieciowe i lokalne tego użytkownika. Sprawdzamy działanie logując się ponownie. Powinien pojawić się profil standardowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Nov 18, 2009 1:07 am Temat postu: |
|
|
Ja raczej bym radził zacząć od najprostszych spraw. Moim zdaniem po prostu coś się dzieje z siecią, gubią się pakiety i tyle. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Nov 18, 2009 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje wielkim tego forum że raczyli pochylić się nad nauczycielem informatyki, który che rozwiązać wszystkie problemy związane ze swoją pracownią!!
Dwoniłem do serwisu i powiedzieli ze ten problem z czarnym ekranem i znakiem zachęty firma WAsko próbuje rozwiązać, że jest to znany ogólnie problem.
Więc nie zawracam gitary i czekam na serwisanta.
A co do profili mobilnych czasem po zainstalowaniu aktualizacji na viscie wyskakuje czarny ekran z kursorem i w lewym dolnym rogu jakby zwiniete okienko daje zamknij czasem profil się załaduje czasem nie. Może z tym ktoś miał do czynienia.
Poza tym dochodze do wniosku ze przesiąde się na XP. TYlko musze się przygotować jak dodać sterowniki do obrazu i ustawić go jako bazowy co by z IPAT go podesłać na reszte.
POZdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
|
Powrót do góry |
|
 |
akluchut Użytkownik Forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Nov 25, 2009 8:13 pm Temat postu: |
|
|
No i był fachowiec posprawdzał to i owo płyta główna wymieniona dyski i... nadal to samo ale co się okazało że coś z siecią a mianowicie ze swichem D-linka, więc czeka mnie jeszce raz zgłoszenie awari ale swicha. Ponoć były już akie przypadki z tym sprzetem ze 8 portów nie pracowało. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Nov 25, 2009 8:21 pm Temat postu: |
|
|
MAĆKU SZNAOWNY - nos Cię nie zawiódł że to sieć !!!
A co sądzicie na temat aktualizacji instalować czy nie bo chyba więcej z tym problemów niż pożytku. Czy moze tylko aktualizacje do serwera zainstalować ?
Wypowiedzcie się w temacie jak macie jakieś doświadczenia z upadetem.
POzdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Wed Nov 25, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
kareo napisał: | MAĆKU SZNAOWNY - nos CiÄ™ nie zawiódÅ‚ że to sieć !!!
|
Nie ma w tym cudu, a jedynie rachunek prawdopodobieństwa, poparty 8 latami doświadczenia.
Cytat: |
A co sądzicie na temat aktualizacji instalować czy nie bo chyba więcej z tym problemów niż pożytku. Czy moze tylko aktualizacje do serwera zainstalować ?
Wypowiedzcie się w temacie jak macie jakieś doświadczenia z upadetem.
POzdrawiam |
Wg mnie bezwzględnie tak. Owszem zdarzają się potem problemy, ale stosunkowo rzadko. Ja z edycją wiosna 2006 miałem tylko jeden problem - z niedziałającym RIS po aktualizacji. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Nov 26, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
a mi po ostatniej aktualizacji IPSEC usługa na serwerze nie działała i podczas właczania kompa wyskakwiwał monit. Próbowałem jąwłaczyć recznie nie dało się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Nov 26, 2009 4:41 pm Temat postu: |
|
|
Próbowałem z płyty zainstalować XP nie poszła bo nie mogl skopiować plików próbowąłem na 3 płytach wyskakuje ze nie moze skopiować nie wiem co jest grane czy porysowane płytki czy jak. Teraz wyskakuje to co kiedyś miałem brak NTLDR cyz coś takiego.
Instalacja poszla jak dodoałem do domeny przez IPat ale chce mieć XP a moze zdalnie go isnstalować ale jak dodać te sterowniki do karty sieciowej do obrazu. Chyba ze obraz wykonam potem.
Ja to mam wiecznie problemy .
instalacja przez IPAt idie do 95 procent a potem broblem nadal co moż być w sieci chyba będą musieli przyjechać ze swichem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Thu Dec 17, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Ściągnij sobie memtest i wypal płytke bootującą. Memtest jest również dostępny na płytach rozmaitcyh dystrybucji linuksowych - EOS, PCLinuxOS, Knoppix.
Zapuść sobie sprawdzanie pamięci przez kilka godzin i zobacz, czy czasem nie pokażą się błędy. Mi to wygląda na walniętą pamięć. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Dec 17, 2009 9:48 pm Temat postu: |
|
|
hm sprawdzałem hiren CD i nic nie pokazało ani dysk ani pamięć popróbuje rozkrecić i jeszcze sprawdze dysk inny taśme sata oraz inne pamieci. Tylko szkoda ze był gość z serwisu i nic nie poradził. Ale w tych serwisach to róźni młodzi chłopcy pracują studenci zaoczniaki itd. Więc wiedzę maja podobną myśle. Musze chyba się zabrać na poważnie za niego. Tylko kiedy znajde na to czas??
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Thu Dec 17, 2009 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim, pracownia jest na gwarancji. Zatem jeśli coś nie działa, to serwisant ma obowiązek naprawić. Jeśłi mówi, że to switch, to niech wymieni switch na gwarancji. Jeśli mówi że to dysk, niech wymieni. Nie może być tak, że przyszedł i poszedł.
W pracowniach którymi się opiekuję miałem kilka przypadków awarii. Raz zdechł komputer w pracowni 2005, raz biblioteczny z edycji 2007. A w edycji 2006 psuły się myszki na potęgę. Za każdym razem sprzęt był wymieniany. Myszki to już z automatu niejako. Ale w komputerach wymieniano dyski, pamięci... Dla szkoły jest ważne, ze sprzęt ma działać po powrocie z naprawy. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
|