Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dzanks Użytkownik Forum

Dołączył: 07 Oct 2008 Posty: 68 Skąd: Kowalewo Wlkp k/Szubina
|
Wysłany: Fri Oct 23, 2009 10:04 pm Temat postu: MKS 2k7 - problem! |
|
|
Witam! koleżanka poprosiła mnie o pomoc przy serwerze w pracowni edycji 2008 bo cos tam sie dzieje z internetem najpierw zauważylem że mks vir nie da sie odinstalować w liscie zainstalowanych programów nie ma mks vir tylko instalacja mks vir jak chce to usunac to wyskakuje mi ze nie mozna znalezc pliku w poprawnie zainstalowanym mks powinny byc 2 wpisy w liscie zainstalowanych programów mks vir i instalacja mks vir a tu jest jaden pomyslalem ze przeinstaluje raz jeszcze mks na nowo ale instalka nie idzie poniewaz wyskakuje ze mks juz jest zainstalowany i cos tam cos tam ....
w zwiazku z tym pytanie? jest jakis sensowny sposób usuniecia tego mks dodam ze za kilka dni konczy sie licencja na niego a dobrych wspomnien z mks jakos nie mam i nie chcialbym go przedluzac czy nastawic sie raczej na reinstall serwera instalowalem juz serwery wielokrotnie ale z edycji 2005 i 2006 na IPAT z 2008 nie robilem czy są jakies znaczace różnice w procesie instalacji tego serwera? pozdr i czekam na odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Fri Oct 23, 2009 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Ad1 - czy w trakcie instalacji mks-a masz możliwośc wyboru np. usuń, napraw?
Ad2 - instalacja z iPAT - sama instalacja serwera nie różni się niczym od instalacji z pozostałych edycji. Może by trochę problemów z podłaczeniem komputerów do sieci. (może, ale nie zawsze występują). |
|
Powrót do góry |
|
 |
dzanks Użytkownik Forum

Dołączył: 07 Oct 2008 Posty: 68 Skąd: Kowalewo Wlkp k/Szubina
|
Wysłany: Mon Oct 26, 2009 4:24 pm Temat postu: |
|
|
hmm no wlasnie wyboru nie mam zadnego - po prostu wyskakuje mi ze nie mozna odnalezc zrodla instalacji - jest to ogolna porazka MKS dzwonilem do wsparcia technicznego mks to powiedzieli mi ze mam sciagnac windows innstaller wersja 4.5 i wtedy powinienem go usunac z panelu ster. dodaj usun programy zrobilem tak i efekt jest zaden jakby tego bylo malo na lapku w tej samej szkole tez jest mks zainstalowany i sytuacja jest identyczna czyli mks nie da sie usunac nie da sie rowniez zrobic "nakladki" mks z plytki bo sie pluje ze jest juz zainstalowany czyli mozna powiedziec ze po ktorejs aktualizacji mks sie zaktualizowal do jakiegos syfu ktory usunal programik deinstalajÄ…cy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|