Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

MKS 2k7 - problem!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dzanks
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Oct 23, 2009 10:04 pm    Temat postu: MKS 2k7 - problem! Odpowiedz z cytatem

Witam! koleżanka poprosiła mnie o pomoc przy serwerze w pracowni edycji 2008 bo cos tam sie dzieje z internetem najpierw zauważylem że mks vir nie da sie odinstalować w liscie zainstalowanych programów nie ma mks vir tylko instalacja mks vir jak chce to usunac to wyskakuje mi ze nie mozna znalezc pliku w poprawnie zainstalowanym mks powinny byc 2 wpisy w liscie zainstalowanych programów mks vir i instalacja mks vir a tu jest jaden pomyslalem ze przeinstaluje raz jeszcze mks na nowo ale instalka nie idzie poniewaz wyskakuje ze mks juz jest zainstalowany i cos tam cos tam ....

w zwiazku z tym pytanie? jest jakis sensowny sposób usuniecia tego mks dodam ze za kilka dni konczy sie licencja na niego a dobrych wspomnien z mks jakos nie mam i nie chcialbym go przedluzac czy nastawic sie raczej na reinstall serwera instalowalem juz serwery wielokrotnie ale z edycji 2005 i 2006 na IPAT z 2008 nie robilem czy są jakies znaczace różnice w procesie instalacji tego serwera? pozdr i czekam na odpowiedz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Fri Oct 23, 2009 11:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ad1 - czy w trakcie instalacji mks-a masz możliwośc wyboru np. usuń, napraw?
Ad2 - instalacja z iPAT - sama instalacja serwera nie różni się niczym od instalacji z pozostałych edycji. Może by trochę problemów z podłaczeniem komputerów do sieci. (może, ale nie zawsze występują).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dzanks
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Oct 26, 2009 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm no wlasnie wyboru nie mam zadnego - po prostu wyskakuje mi ze nie mozna odnalezc zrodla instalacji - jest to ogolna porazka MKS Mad dzwonilem do wsparcia technicznego mks to powiedzieli mi ze mam sciagnac windows innstaller wersja 4.5 i wtedy powinienem go usunac z panelu ster. dodaj usun programy zrobilem tak i efekt jest zaden jakby tego bylo malo na lapku w tej samej szkole tez jest mks zainstalowany i sytuacja jest identyczna czyli mks nie da sie usunac nie da sie rowniez zrobic "nakladki" mks z plytki bo sie pluje ze jest juz zainstalowany czyli mozna powiedziec ze po ktorejs aktualizacji mks sie zaktualizowal do jakiegos syfu ktory usunal programik deinstalajÄ…cy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: