Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Sep 01, 2009 2:54 am Temat postu: Problem z reinstalacjÄ… stacji z obrazu na serwerze |
|
|
Przeinstalowałem serwer z kolekcji "lato2007". Oczywiście reinstalacja przebiegła bez większego problemu. Po zalogowaniu wszytko działa beż zarzutu. Skonfigurowałem połączenie internetowe poprzez "kreatora połączeń internetowych..." - wszystko działa, internet itd...Chciałem teraz przeinstalować stacje robocze zdalnie z usługi RIS lecz w trakcie reinstalacji pojawia się problem, a mianowicie...
Po uruchomieniu stacji roboczej i wciśnięciu po chwili klawisza F12 pojawia się oczywiście okno instalatora klienta. Dalej wpisuję hasło do użytkownika OPERATOR i klawisz enter. Po wybraniu w następnym oknie opcji "Instalacja Automatyczna - reinstalacja stacji" i wybraniu systemu operacyjnego czyli "Windows XP PL SP2 dla MEN" i zatwierdzeniu enter przechodzę do okna instalatora windows gdzie instalator zaczyna ładować pliki instalacyjne. I tutaj pojawia się problem...po około 3-5 sekundach wyskakuje "czarne tło z migającym białym kursorem w lewym górnym rogu ekranu" no i na tym koniec jeśli chodzi o dalszy etap instalacji...
Moje pytanie w czym tkwi problem, czy to wina konfiguracji serwera, złego obrazu na serwerze, czy może z połączeniem klient - serwer. Może złe ustawienia BIOS-u u klienta...Chciałbym tylko jeszcze dodać, że zwykła instalacja systemu z płyty CD idzie bez problemu...
Bardzo proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny...Stoję z pracownią, a tu już rok szkolny... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Sep 01, 2009 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Z każdym obrazem jest to samo, czy to "Instalacja automatyczna", czy "Instalacja niestandardowa - z podaniem nazwy stacji" oraz "Zrestartuj poprzednią próbę instalacji". We wszystkich trzech te same objawy - czyli po wgrywaniu plików instalacyjnych po chwili pojawia się kompletnie czarne tło na ekranie monitora z migającym poziomym białym kursorem w górnym lewym rogu ekranu monitora...
Nie mam koncepcji co dalej boję się ruszyć kolejną stację bo może być to samo... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|