Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwonagos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Jun 03, 2009 10:19 am Temat postu: program nauczania i podrÄ™cznik gimnazjum |
|
|
Od lutego jestem na L4 z powodu zagrożonej ciąży. Od września - macierzyński. Uczę informatyki w gimnazjum i dyrekcja chce żebym wybrała program i podręcznik. Proszę o rady: jaki Wy wybraliście??? Jaki jest najlepszy Waszym zdaniem?? Dlaczego akurat ten??? Do szkoły przyszły dwa: Operon i Nowa Era, więcej nie mam, nie wiem co wybrać. Dodam, że jestem początkującym informatykiem, uczę od br szkolnego. Będę bardzo wdzięczna za rady:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
superhiper Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wed Jun 03, 2009 11:35 am Temat postu: |
|
|
Oczywiście każdy ma swój typ...
Wyboru możesz dokonać spośród tych co dostały akceptacje MEN - poszukaj na stronie w zakładce nowepodreczniki...
Osobiście wybrałem ofertę Helionu - Informatyka Europejczyka...
Dlaczego?
Po analizie przykładowego rozdziału uznałem, że jest to czytelny język (zrozumiały) - zresztą mam sporo fachowych pozycji tego wydawnictwa i jestem z nich zadowolony.
Cena - podobna jak u pozostałych...
Dodają program nauczania, plan wynikowy oraz co w znacznej mierze przesądziło, mają darmową platformę do przeprowadzania sprawdzianów, co z pewnością ułatwi i uatrakcyjni pracę nauczyciela i ucznia.
Uczeń będzie miał możliwość nawet z domu sprawdzić jaką ilość punktów uzyskał ze sprawdzianu.
Nie wiem, czy to dobry wybór - mam nadzieję że tak...
Zresztą powiedzmy sobie szczerze - podręcznik to tylko część naszej pracy, uzupełnienie wiedzy, którą mamy do przekazania... |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwonagos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jun 04, 2009 2:30 pm Temat postu: dziÄ™kujÄ™ |
|
|
Dzięki za odpowiedź
też myśłałam o Helionie. Zresztą, patrzę teraz na stronę MEN, a tam wcale nie tak dużo tych podręczników dopuszczonych... |
|
Powrót do góry |
|
 |
zondal Użytkownik Forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|