Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
slavo_s2k Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Jun 03, 2009 9:11 am Temat postu: Różne strony startowe na różnych kontach |
|
|
Po reinstalacji SBS 2003 (z obrazów dołączonych do pracowni), większość kont po zalogowaniu jako stronę startową ma stronę msn.com , na jednym koncie Stundent004 jakimś cudem jest strona startowa SBS. Jak zmienie z poziomu administratora tę stronę z msn na SBS to po restarcie i tak mam ponownie na tym stanowisku msn.com ;/ czy można to jakoś ustawić z poziomu serwera? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Jun 04, 2009 8:27 am Temat postu: |
|
|
Logujesz siÄ™ na konta lokalne czy domenowe?
Gdzie sÄ… komputery w Men\Komputery czy w Compuers?
StronÄ™ głównÄ… można wymusić w zasadach grup. _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
slavo_s2k Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jun 04, 2009 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Loguje się do domeny, z tego co pamiętam to komputery po reinstalacji i zalogowaniu na nowo do domeny przeniosłem do Men\Komputery.
Ale jak się loguję na jedno z kont (student004d) na przykładowo STACJI01 czy 02 to mam stronę startową SBS, ale jak już na tych samych komputerach loguję się jako np Student005d to już mam stronę msn.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Mon Jun 08, 2009 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli kompy są gdzie trzeba i użytkownicy też w kontenerze MEN to powinno być ok.
Może w GPO masz coÅ› pomotane. _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
|