Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rufusek3 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Jan 30, 2008 11:06 pm Temat postu: Pisanie programów |
|
|
Piszę programy w swishmax skript. Czy ktoś robi coś podobnego a może ma jakieś bogate ilości prostych programów dydaktycznych. Oto mój przykład:
www.ruf.intnet.pl/Liczenie |
|
Powrót do góry |
|
|
Tomek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jan 31, 2008 10:48 am Temat postu: |
|
|
Prawdę mówiąc, to pierwszy raz słyszę o czymś takim. Ja piszę programy w środowisku Borland Delphi, ale na oprogramowanie dydaktyczne nie mam niestety czasu. Korzystam w tej kwestii z gotowych materiałów. |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirek Administrator
|
Wysłany: Thu Jan 31, 2008 6:49 pm Temat postu: odp |
|
|
Na pierwszy rzut oka przypomina mi to Action Scrypt z Flasha. Jakiś czas temu robiłem w tym. W sieci jest sporo tego rodzaju programów. Tworzą pliki o rozszerzeniu *.swf, które można wstawiać w dowolnych konfiguracjach do innych projektów np. Visual Studio lub jako obiekty na stronach internetowych. To rzeczywiście bardzo ciekawe środowisko programowania scryptowego tworzące animacje, filmy itp. Jedyny minus w przypadku Flasha, to zaporowa cena znacznie ograniczająca przyjemność tego rodzaju zabawy.
Kilka przykładów tej radosnej twórczości znajdziesz w linkach poniżej:
http://zskesowo.kopi.edu.pl/userfiles/flash/zegar.swf
i
http://zskesowo.kopi.edu.pl/userfiles/image/info/vbmb/vbmb1.html |
|
Powrót do góry |
|
|
15-latek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Feb 01, 2008 10:57 am Temat postu: |
|
|
Pomijam samochwałkowy charakter postu..... Ja równiez nie słyszałem o taki cudzie, żeby programować we flashu (pomijam proste skrypty), ale czego to ludzie nie wymyślą. Jak się chwalić to się chwalić. Ja programuje w C/C++/PHP. Oto moje najnowsze dzieło http://www.faust.kewlnet.int.pl. Ostrezgam, wolno chodzi, ale to juz nie zalezy ode mnie _________________ "Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside"|Linux register user 408686 |
|
Powrót do góry |
|
|
rufusek3 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Feb 03, 2008 7:48 pm Temat postu: Bardzo fajne przykÅ‚ady |
|
|
Zależy mi przede wszystkim na flesh-owych (swishowych) aplikacjach, które umieszcza się na necie. Moją intecją nie było chwalenie się tylko poruszenie tego tematu. Apliakcje w swishu są umieszczane jako obiekty na stronie i interpretowane przez wszystkie przeglądarki internetowe...
Bardzo dziękuje za ciekawe przykłady |
|
Powrót do góry |
|
|
JakubC Moderator
|
Wysłany: Mon Apr 07, 2008 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Przeglądałem sobie co na forum napisał już rufusek i znowu trafiłem na Ciebie...
15-latek napisał: | Pomijam samochwaÅ‚kowy charakter postu..... |
W którym miejscu?
Cytat: | Ja równiez nie słyszałem o taki cudzie, żeby programować we flashu |
To znaczy, że musisz jeszcze trochę popracować nad swoją wiedzą... dużo popracować.
Cytat: |
Jak się chwalić to się chwalić. |
Jak się chwalić to trzeba mieć czym, Ty nie masz.
Cytat: | Ostrezgam, wolno chodzi, ale to juz nie zalezy ode mnie |
No jasne, że nie od Ciebie, przecież to nie Twoja strona...
Przepraszam za OT i karmienie trolla, nie mogłem się powstrzymać. _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
|
|