Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Oct 10, 2006 10:08 am Temat postu: Mac'owe zjazdy i konferencje |
|
|
Czytałem, że w Sztumie będzie można zobaczyć pracownię Macintoshy w styczniu. Gdyby ktoś chciał wcześniej, zwłaszcza jeśli mieszka w południowo-zachodniej części Polski, to zapraszam do Jeleniej Góry (20-21 X). Więcej informacji na http://www.3lo.jgora.pl/3zjazd _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirek Administrator
|
Wysłany: Wed Oct 11, 2006 11:55 am Temat postu: odp |
|
|
Muszę przyznać, że oferta bardzo ciekawa. Program urozmaicony i interesujący. Niestety nie dostałem w tym roku pracowni MAC i pewno już nie dostanę. Zamieszanie wokół przetargów pewno tego procesu nie przyśpieszy. Pomiomo tego na zjazd w związku ze zmianą terminu spotkania w Sztumie pewno warto się wybrać. Jeśli są chętni to dajcie znać. Może jakaś grupka z KOPI tam zawita? |
|
Powrót do góry |
|
|
Leszek Misiuk Moderator
|
Wysłany: Thu Oct 12, 2006 9:14 am Temat postu: Zjazdy |
|
|
Widzę, że grupa Macowców się na łamach naszego serwisu robi spora. To dobrze. Mimo małej ilości sprzętu w szkołach zainteresowanie rośnie. NIe chcę obiecywać ale postaram się aby na zjeździe w Sztumie spotkanie z Maczkiem było ciekawe i zachęciło innych do wdrażania tych technologii w szkołach. Sam doświadczyłem tego sprzętu i oprogramowania i szczerze mówiąc konfiguracji tego sprzętu w tak prosty sposób nie widziałem nigdzie. Nie wspomnę o bezpieczeństwie a pojęcie licencji dostępowych czy wogóle licencji prawie nie występuje:-). Co do spotkania u Jacka to trochę daleko ale chętnie bym pojechał bo widzę znajome nazwiska co znaczy, że będzie ciekawie
Mirku co do pracowni to jak masz przyznaną to dostaniesz bo na Maki przetargu nie odwołano a pierwszy etap już za firmą SAD w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Dostaniemy je prawdopodobnie w grudniu. Będą to dwie edycje 2005 i 2006 razem. _________________ Opiekun szkolnej pracowni internetowej
KOPI |
|
Powrót do góry |
|
|
15-latek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 12, 2006 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Tu mnie pan, drogi panie Jacko bardzo pozytywnie zaskoczyl. Mozna nawet powiedziec, ze jestem w szoku. Do Jelonki mam tylko kilkanascie kilometrow, a moja nozka juz sie calkiem wygoila. Z wiazku z tym mam, oraz z faktem, ze strona 3 lo jest chyba chwilowo nieczynna, mam kilka pytan.
1. Jak moge sie zapisac na zjazd?
2. Ile wynosi wpisowe?
3. Czy w gre wchodzi taka mozliwosc, ze wpadne na w 20 popoludniu na wyklady i od razu tez w piatek po wykladach sie zmyje? (niestety sobote mam juz zaklepanai nie4 da sie tego odwolac)
4. Czy musze zalatwiac jakies formularze ze szkoly albo od rodzicow? (Jestem jeszcze niepelnoletni)
P.S. Bardzo przepraszam za brak polskich znakow, ale mam chwilowe problemy z kompem _________________ "Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside"|Linux register user 408686 |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 12, 2006 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście dzisiaj strona była nieczynna ... ale na pewno do zjazdu się uaktywni (w końcu jest to w interesie organizatorów) dlatego nie będę powielał wszystkich informacji ... wpisowe o ile dobrze pamiętam wynosi ... 15 zł ale w ramach tego wpisowego "coś" się dostaje, jeżeli mieszka się blisko, to nie ma problemu z noclegiem a dla zainteresowanych z innych rejonów - SAD (przedstawiciel Apple w Polsce) próbuje zorganizować podobne imprezy również w innych regionach Polski. _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
JakubC Moderator
|
Wysłany: Mon Oct 16, 2006 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Czy młodzież też jest zaproszona?
Tylko ten termin... _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Oct 17, 2006 6:51 am Temat postu: |
|
|
W sprawie udziału młodzieży wolałem napisać do organizatorek zjazdu, otrzymałem następującą odpowiedź:"O ile jest to ograniczona liczba młodych i zainteresowanych ludzi to oczywiście tak. W końcu z nich najczęściej wyrastają przyszli opiekunowie pracowni i fani Maców."
Myślę, że to wyjaśnia ... przynajmniej nastawienie organizatorek _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
15-latek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Oct 17, 2006 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Przed chwilą dostałęm majla od pani Maryli. Napisała mi, że:
Cytat: | Jak sama nazwa mówi jest to zjazd Uzytkowników Macintoshy w Edukacji, a więc również mogą w nim uczestniczyć zainteresowani uczniowie. |
No, więc jak drogi Jakubie? Z Tuchomiem mi nie wypaliło, ale może spotkamy się w Jelonce?? _________________ "Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside"|Linux register user 408686 |
|
Powrót do góry |
|
|
JakubC Moderator
|
Wysłany: Wed Oct 18, 2006 8:10 pm Temat postu: |
|
|
15-latek napisał: | Przed chwilÄ… dostaÅ‚Ä™m majla od pani Maryli. NapisaÅ‚a mi, że:
Cytat: | Jak sama nazwa mówi jest to zjazd Uzytkowników Macintoshy w Edukacji, a więc również mogą w nim uczestniczyć zainteresowani uczniowie. |
No, więc jak drogi Jakubie? Z Tuchomiem mi nie wypaliło, ale może spotkamy się w Jelonce?? |
Nie sądzę żeby z mojej strony wypaliło(nagły termin, ogromne ilosci nauki, odleglosc, brak transportu). Chyba jednak za rok w Tuchomiu;) _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 19, 2006 7:21 am Temat postu: |
|
|
Gdyby komuś nie pasował ten termin, to na stronie http://www.apple.com.pl/education/ade/ są terminy innych mac'owych zjazdów a sukcesywnie będą rozwijane podstrony z dokładniejszymi informacjami o nich. _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Jan 26, 2007 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Kolejny zjazd na południu ale z drugiej strony - w Chełmie, więcej informacji na http://www.apple.com.pl/education/ati/ _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirek Administrator
|
Wysłany: Sun Jan 28, 2007 12:12 pm Temat postu: odp |
|
|
Jacko a nie ma zjazdu gdzieś bliżej nas?
Chyba, że myle miejscowości? |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Sun Jan 28, 2007 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Przyznam szczerze, że chętnie bym się o macach czegoś nauczył. Pracowałem na takim komputerze, ale to było w poprzednim stuleciu. Teraz z różnych informacji wiem, że zmiany od pewnego czasu są wręcz rewolucyjne. Kusi mnie samo zapoznanie się z systemem. Niestety cena - jak dla mnie - jest nadal zaporowa. Sprzęt mają nieziemsko fajny i do tego ładny wizualnie. Jednak za cenę laptopa macowego mógłbym mieć dużo lepszego lapa pecetowego wraz z całą masą dodatków. I to chyba nadal będzie duży problem w zakresie ekspansji na prywatne biurka użytkowników w Polsce. _________________ Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Jan 28, 2007 2:08 pm Temat postu: |
|
|
Zjazdy - oprócz Chełma będą jeszcze - w marcu Stawiguda (Olsztyn), w kwietniu Stęszew (Poznań) i w czerwcu znów południe Kraków. Cena sprzętu, to też rzecz dyskusyjna. Np. MacBook w wersji edukacyjnej kosztuje 4000 (3999) tzn. dla nauczycieli i uczniów/studentów ale jest to sprzęt tej klasy, że trudno znaleźć odpowiednik tej klasy za taką cenę i piszę to z pełną odpowiedzialnością MacBook ma wbudowaną kamerę, BT, kartę radiową itd. czyli też ma trochę dodatków do tego dochodzą jeszcze dodatki w postaci oprogramowania tzn. system i pakiet iLife _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
|