Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Fri Aug 31, 2018 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Wątek sprzed 5-ciu lat, ale teraz miałem do czynienia z plikeim res.rwm więc coś napiszę. Tenże plik zawiera rzeczywiste obrazy stacji i jest w istocie plikiem wim. Natomiast pliki obrazów poszczególnych stacji zawierają jedynie informacje o zawartości obrazu. Problemem, który się pojawia po zrzucaniu nowych obrazów na serwer,jest puchnący plik res.rwm. Każdy nowy obraz jest dodawany (może nie w całości) do tego pliku. W końcu może zabraknąć miejsca na kolejne obrazy. Usunięcie obrazu z WDS nie skutkuje odchudzeniem wspomnianego pliku. Właśnie z taką sytuacją miałem u siebie do czynienia. Sporo czasu zajęło mi szukanie rozwiązania, mało jest na ten temat informacji. Zdaje się nie ma na dzień dzisiejszy możliwości bezpiecznej edycji pliku res.rwm. Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem, to wyeksportowanie istniejących (i potrzebnych) obrazów do nowej lokalizacji, usunięcie grupy obrazów i pliku res.rwm. Następnie należy utworzyć w WDS nową grupę obrazów i zaimportować do niej wcześniej wyeksportowane obrazy. Nowy plik res.rwm zostanie utworzony automatycznie. Niedawno to przećwiczyłem i działa Dodam, że jest to bardzo czasochłonne. Eksport trwa bardzo długo, import niecokrócej. _________________ Pozdrawiam, RM |
|