Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rafal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri May 01, 2015 11:18 am Temat postu: Po odÅ‚Ä…czeniu od domeny zablokowane konto lokalne |
|
|
Witam, po poprawnej instalacji serwera (kolekcja czerwona) chciałem przetestować czy wszystko jest ok na końcówkach...
podpiąłem do domeny prywatnego laptopa z Win 7 Pro gdzie mam jedno konto jako administrator bez hasła...
Zalogowałem się na student001d i na nauczyciel001n i wszystko działa jeśłi chodzi o pracę w domenie.
po odpięciu od domeny komputer włącza się, wszystko po staremu (pliki na pulpicie i moje dokum.) tylko, że nic nie mogę zrobić (wejść we właściwości kompa, ustawienia sieci itp.) bo wyskakuje okienko do logowania i muszę wpisać logi i hasło, ogólnie mam narzucone jakieś ograniczenia i nawet nie mogę połączyć się z wifi. Dodatkowo jak wchodzę w Użytkowników w panelu sterowania to nie ma tam mojego konta "Rafal" jest Administrator i Gość, które jest wyłączone.
W Docum. and Sett. w Users jest mój katalog "Rafal" ale niby takiego konta nie ma a pliki są...
Na innym kompie ze swierzym Win 7 Pro po odłączeniu od domeny jest taka sama sytuacja.. znika konto, pliki (pukpit i dokum.) są ale to jest konto bardzo ograniczone...
co tu się stało ?? czemu jest takie ograniczone i czemu nie widać go w panelu sterowania w uzytkownikach ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
|
rafal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri May 01, 2015 5:22 pm Temat postu: |
|
|
nie rozumiem... skoro rezygnuje z domeny to dlaczego dzieje się ta dziwna sytuacja, że konto jest usuwane i zmieniane na ograniczone a wszystkie pliki zostają ?
jak mogę przywrócić to konto żeby było tak jak sprzed podłączenia do domeny ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
|
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Sat May 02, 2015 7:29 am Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie trzeba zresetować hasło administratora jakimś programem zewnętrznym. Np. uruchamiając komputer z płytki Hiren. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
|
rafal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat May 02, 2015 8:37 am Temat postu: |
|
|
Tylko, że zanim podłaczyłem się pod domenę na laptopie było tylko jedno konto "Rafal" i miało uprawnienia administratora. Domyślałem się, że coś będzie z hasłem więc przed podlaczeniem do domeny załozyłem na to swoje konto hasło mała litera a.
Przy podłaczeniu do domeny podaje się login Administrator i hasło zaq1@WSX czyli serwerowe
Żeby odłączyć się od domeny logowałem się na konto Administrator z hasłem zaq1@WSX czyli do domeny, a przy odłączeniu od domeny wpisywałem login Administratora z hasłem zaq1@WSX
i po resecie właśnie takie kwiatki |
|
Powrót do góry |
|
|
|