Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pracownia wiosna 2008 - instalka serwera z 2007
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrcx
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Aug 31, 2012 10:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem ze instalowalas z plytki?? Chodzi mi o to jak zaczac, mam czysty komp chce na nim zrobic instalke XP, i co - robie procedure z dolaczaniem do iPAta?? po zaakceptowaniu bedzie czekal - wtedy moge zaczac instalke z obrazu... ktory własnie dopiero mam zrobic?? Czy wylaczam agenta, instaluje z płytki XP i stery programy itp i dopiero dodaje przez Agenta do iPata? dodaje do domeny??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szulcusie
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Aug 31, 2012 10:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czysty komputer, włączam go, wciskam F3- ustawiam agent disable, zapisuję ustawienia, w biosie ustawiam botowanie z cd/dvd, wkładam płytkę z kolekcji. Instaluję XP. Sterowniki itd jak opisałam wyżej
piotrcx
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Aug 31, 2012 10:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK - wystarczylo napisac - wylaczam agenta ipat:)
Jeszcze kilka pytan:
Instalujesz na koncie admina na tym xp czy tworzysz operatora - lokalnego admina?
po instalacji w celu sprawdzenia dodajesz do domeny i logujesz sie na studenta? (przy tworzeniu obrazu do WDS i RIS nie dobrze jest tworzyc inne konta)
Powrót do góry
szulcusie
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Aug 31, 2012 11:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Instalujesz na koncie admina na tym xp czy tworzysz operatora - lokalnego admina?
Nie rozumiemy się. To jest czysty komp, nie ma żadnego konta. Zapuszczasz płytę i idzie
po instalacji w celu sprawdzenia dodajesz do domeny i logujesz sie na studenta?
Tak na serwerze dodajesz poprzez konsolę IPAT do domeny. logujesz sie najlepiej na konto admina domenowego i tak na przyszłość odblokowujesz konto admina lokalnego
piotrcx
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Aug 31, 2012 11:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok dzieki
Powrót do góry
piotrcx
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Sep 04, 2012 9:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem juz po 2 dniach zmagania sie.. niestety nie idzie łatwo tak jak powinno. Po utworzeniu wzorcowej stacji z XP zrzucenie jej na serwer bez problemu aczkolwiek dosc dlugo. Natomiast schody zaczęły sie podczas iPatowania obrazu na inne kompy. I tu mam cała gamę różnych problemów od tego ze czas wgrywania wynosi np ponad 500h .. i w koncu sie nie udaje, do problemów z MBR zaraz po wyslaniu sygnału z consoli o instalowaniu systemu. Niektore komputery nie widza serwera iPat mimo iz dostaja poprawny adres z DHCP... albo wogole pomijaja iPat ze wzgledu na zła konfiguracje sieci i probuja uruchamiac system. Nadienie tylko iz Viste z kompow wyczysciłem, nadpisywałem MBR i dodawałem komputery do consoli iPat zgodnie z procedura konceptu jak przy nowych komputerach.
Njapierw stawiałem na koncentrator ze moze uszkodzony ale probowalem tez na innym switchu testowo i tez roznie .. w kazdym razie o niczym to nie przesadza. Moze uszkodzone płyty główne?? Kilka udalo sie zainstalowac bez problemow a reszta...Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: