Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
piotrcx Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Aug 31, 2012 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem ze instalowalas z plytki?? Chodzi mi o to jak zaczac, mam czysty komp chce na nim zrobic instalke XP, i co - robie procedure z dolaczaniem do iPAta?? po zaakceptowaniu bedzie czekal - wtedy moge zaczac instalke z obrazu... ktory własnie dopiero mam zrobic?? Czy wylaczam agenta, instaluje z płytki XP i stery programy itp i dopiero dodaje przez Agenta do iPata? dodaje do domeny?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
szulcusie Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Aug 31, 2012 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Czysty komputer, włączam go, wciskam F3- ustawiam agent disable, zapisuję ustawienia, w biosie ustawiam botowanie z cd/dvd, wkładam płytkę z kolekcji. Instaluję XP. Sterowniki itd jak opisałam wyżej _________________ Alicja |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrcx Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Aug 31, 2012 10:46 pm Temat postu: |
|
|
OK - wystarczylo napisac - wylaczam agenta ipat:)
Jeszcze kilka pytan:
Instalujesz na koncie admina na tym xp czy tworzysz operatora - lokalnego admina?
po instalacji w celu sprawdzenia dodajesz do domeny i logujesz sie na studenta? (przy tworzeniu obrazu do WDS i RIS nie dobrze jest tworzyc inne konta) |
|
Powrót do góry |
|
 |
szulcusie Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Aug 31, 2012 11:13 pm Temat postu: |
|
|
Instalujesz na koncie admina na tym xp czy tworzysz operatora - lokalnego admina?
Nie rozumiemy się. To jest czysty komp, nie ma żadnego konta. Zapuszczasz płytę i idzie
po instalacji w celu sprawdzenia dodajesz do domeny i logujesz sie na studenta?
Tak na serwerze dodajesz poprzez konsolę IPAT do domeny. logujesz sie najlepiej na konto admina domenowego i tak na przyszłość odblokowujesz konto admina lokalnego _________________ Alicja |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrcx Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Aug 31, 2012 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Ok dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrcx Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Sep 04, 2012 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Jestem juz po 2 dniach zmagania sie.. niestety nie idzie łatwo tak jak powinno. Po utworzeniu wzorcowej stacji z XP zrzucenie jej na serwer bez problemu aczkolwiek dosc dlugo. Natomiast schody zaczęły sie podczas iPatowania obrazu na inne kompy. I tu mam cała gamę różnych problemów od tego ze czas wgrywania wynosi np ponad 500h .. i w koncu sie nie udaje, do problemów z MBR zaraz po wyslaniu sygnału z consoli o instalowaniu systemu. Niektore komputery nie widza serwera iPat mimo iz dostaja poprawny adres z DHCP... albo wogole pomijaja iPat ze wzgledu na zła konfiguracje sieci i probuja uruchamiac system. Nadienie tylko iz Viste z kompow wyczysciłem, nadpisywałem MBR i dodawałem komputery do consoli iPat zgodnie z procedura konceptu jak przy nowych komputerach.
Njapierw stawiałem na koncentrator ze moze uszkodzony ale probowalem tez na innym switchu testowo i tez roznie .. w kazdym razie o niczym to nie przesadza. Moze uszkodzone płyty główne?? Kilka udalo sie zainstalowac bez problemow a reszta... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|