Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Matthew089 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 22, 2011 11:45 pm Temat postu: Strona bÅ‚Ä™du 404 na stacjach roboczych (i na serwerze) |
|
|
Witam. SBS2K zainstalowałem z ghosta, więc łatwo się domyśleć, że nie ja konfigurowałem go od podstaw. Ku mojemu zaskoczeniu zamiast strony 404 na stacjach roboczych wyświetla się strona z reklamami (patrz: screen). Co o tym sądzicie? Jak temu zaradzić?
|
|
Powrót do góry |
|
|
thomas.night Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Nov 23, 2011 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Obrazek, który wstawiłeś już nie istnieje, aczkolwiek po przywróceniu obrazu serwera proponuję raz jeszcze podpiąć komputery do domeny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Wed Nov 23, 2011 2:55 pm Temat postu: |
|
|
to jest sieć akademiku, komputery nie są podłączone do domeny. Na stacjach roboczych jest tylko zainstalowany ISA CLIENT i skonfigurowany został serwer PROXY w ustawieniach sieci LAN. obrazek błędu przesyłam jeszcze raz:
http://www.zlot.polanow.pl/tel/404.JPG
jak widać na screenie domena jest wpisywana jakakolwiek. Zaglądając w źródło próbowałem zlokalizować pliki *.js i *.css na dysku serwera, ale takowe nie istnieją. Więc są pobierane z sieci zewn. jak mniemam. |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Nov 23, 2011 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Życzę powodzenia w zmaganiach z Windowsem, o którym wiesz tylko, że jest to system przywracany z ghosta.
Podano ci tu kilka rad na to jak w łatwy sposób zapewnić działanie sieci, ale jak ktoś jest masochistą, to my już za to nic nie możemy... _________________ Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Wed Nov 23, 2011 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Matthew089, niech Ci będzie. To jest problem DNSa. Sprawdź wszelakie ustawienia od DNSa na interfejsie WAN po tego zrzucanego w dół na 'końcówki' poprzez DHCP... i na przykładowej końcówce czy nie ma wpisanego adresu 'z ręki'.
Najlepiej wpisz takie:
DNS1: 208.67.222.222
DNS2: 208.67.220.220
Cytat: | Witam. SBS2K zainstalowałem z ghosta |
To tak jakbyś napisał 'nabyłem wódkę ze sklepu, zapłaciłem punktami PayBack' Niestety, jest tak jak mówił Maciek, weź to zamień na... cokolwiek: prostszego i przejrzystszego (np. pfSense). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Thu Nov 24, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
@up dzięki, będę działał |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Mon Nov 28, 2011 2:52 pm Temat postu: |
|
|
odświeżam, problem nie został rozwiązany. |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
|
Wysłany: Mon Nov 28, 2011 6:51 pm Temat postu: |
|
|
I nie zostanie, bo nikt nie jest w stanie stwierdzić, jaki jest ten system zdobyty przez ciebie w wyniku wykopalisk (czytaj, zainstalowany za pomocą ghosta). Wszystko wskazuje na to, że albo robił to ktoś nie mający pojęcia o niczym i system jest bóg wie czym zainfekowany. Możliwe też, ze następcy chciał celowo zostawić upominek. Ergo - szukaj autora. _________________ Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 2:18 am Temat postu: |
|
|
Matthew089 napisał: | odÅ›wieżam, problem nie zostaÅ‚ rozwiÄ…zany. |
... i zapewne nie zostanie. http://pl.wikipedia.org/wiki/KISS_%28regu%C5%82a%29
Trzymasz się tego SBSa niczym Putin Kremla. Zdradź ten sekret i powiedz o co tutaj 'come on'. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 7:16 am Temat postu: |
|
|
a do was można pisać, a wy i tak nie zrozumiecie... NIE MA PIENIĘDZY na zakup czegoś innego... |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 11:20 am Temat postu: |
|
|
Dziesiątki razy pisano ci, że aby ściągnąć np. IPCopa nie potrzebujesz pieniędzy. Widać to ty nie bardzo rozumiesz, co się do ciebie pisze.
A energię którą poświęciłeś na reanimację trupa, mogłeś wykorzystać na zainstalowanie i skonfigurowanie porządnego systemu. _________________ Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 2:34 pm Temat postu: |
|
|
dobra, nikt nie potrafi napisać tu czegoś na temat... poszukam rozwiązania w innym miejscu. pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 5:17 pm Temat postu: |
|
|
pytanie: Zepsuły mi się hamulce w samochodzie i chcę w związku z tym hamować nogami, ale natychmiast zdzierają się moje podeszwy i samochód nie hamuje. Jakie podeszwy mam zastosować, by skutecznie hamować nogami?
odpowiedź: Aby zatrzymać samochód potrzebne są sprawne hamulce, nogami to trudno zatrzymać rower, a co dopiero kilkaset kilogramów ważące auto. Musisz używać hamulców samochodowych do tego przeznaczonych, w przeciwnym razie grozi ci wiele komplikacji, z których połamanie nóg nie jest najgorszą ewentualnością.
komentarz: Nie odpowiadacie na temat, ja chce hamować nogami i pytam o podeszwy.
Tak mniej więcej wygląda twoja logika. Nie jesteś przypadkiem blondynem? _________________ Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 8:14 pm Temat postu: |
|
|
ISA SERVER służy do "hamowania", po to został stworzony. To, że Tobie taki "hamulec" nie przypadł do gustu, to już nie jest mój problem. Zadałem konkretne pytanie, oczekuję konkretnej odpowiedzi zamiast lania wody na forum byle statystyki podnieść.
Cytat: | Nie jesteÅ› przypadkiem blondynem? |
a Ty nie masz przypadkiem 10 lat? mogę być nawet rudy, a wiadomość ta nic do sprawy nie wnosi. nie rozumiem skąd to infantylne podejście... |
|
Powrót do góry |
|
|
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Tue Nov 29, 2011 10:43 pm Temat postu: |
|
|
Twoim problemem jest to, że nie masz pojęcia o tym co masz, jego wymaganiach i mozliwościach. I o darmowej aternatywie. Taki zadufany w sobie, tępy uczniak. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
|
|